Kirsebærlaurbær

Kirsebærlaurbær, en kendt hækplante, der også ofte kaldes laurbær (latin: Prunus laurocerasus). Kirsebærlaurbær er en plante med laurbærlignende blade og kirsebærlignende frugter.

I modsætning til mange andre druper er laurbærfrugterne giftige, ligesom resten af ​​planten. En laurbærhæk kan blive ret stor og plantes derfor ofte i store haver.

Hæk af laurbærkirsebær

Laurbæren er hjemmehørende i landene, der grænser op til Sortehavet, Kaukasus, Iran og Tyrkiet. Laurbæren er en usædvanlig populær hækplante med en lang historie i Europa. I det sekstende århundrede blev store prydhaver stadig mere populære og i barokken oplevede de et absolut højdepunkt.

Udforskninger gjorde også eksotiske genstande, mennesker, dyr og planter mere interessante. Så det er ikke overraskende, at det var det tidspunkt, hvor mange planter først blev importeret til Vesteuropa. Laurbærbuske er blevet en del af vores kultur.

Når vi siger, at laurbærbærrene er giftig, får vi nogle gange mærkelige blikke. Dette skyldes, at laurbærblade ofte bruges som en kulinarisk urt. Her bliver forskellen dog tydelig mellem laurbærkirsebær (prunus laurocerasus), der bruges som hækplante, og laurbær (laurus nobilis), køkkenurten. Selvom navnene på disse to planter ligner hinanden, er de ikke beslægtede.

Prunus laurocerasus kommer fra rosenfamilien, mens laurus nobilis er laurbærlignende. Disse planter er derfor beslægtede med omtrent det samme som bøgehækken og avnbøg, der på grund af deres udseende har næsten samme navn, men ikke er beslægtede med hinanden. På vores side kalder vi også blot prunus laurocerasus laurbær, fordi mange kender den under det navn, men det er ikke helt korrekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *